Featured

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΕ

Στο πρόσωπο του Σπύρου Μαρκέτου και του Χαράλαμπου Κουρουνδή διώκεται η αντιρατσιστική δράση, διώκεται η αλληλεγγύη

Η Πρωτοβουλία για την σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο φασιστικό κρούσμα της κυβέρνησης με την σύλληψη του πανεπιστημιακού και δικηγόρου Σπύρου Μαρκέτου και του δικηγόρου Χαράλαμπου Κουρουνδή από την αστυνομία του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη έγινε για παράβαση του νόμου περί παράνομης διαμονής μεταναστών με βάση τον φασιστικό νόμο που ποινικοποιεί την βοήθεια προς τρίτους (πχ συνοδεία σε αεροδρόμιο ή σε νοσοκομείο, την προσφορά φαγητού ή στέγης κτλ.), παρά το γεγονός ότι η ανήλικη κοπέλα την οποία συνόδευαν ήταν νόμιμα στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της με αφορμή την κρίση χρέους, έχει χάσει κάθε μορφής κοινωνικό στήριγμα και έχει επιλέξει τον αυταρχισμό και την διολίσθηση σε δικτατορικές πρακτικές για να περάσει τα βάρβαρα μέτρα. Αυτό γίνεται ολοφάνερο και από την σημερινή απαγόρευση των διαμαρτυριών ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού οικονομικών και εμπνευστή των αντιλαϊκών μέτρων Βολφγκανγκ Σόϊμπλε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι όσοι είναι ενάντιοι στην πολιτική αυτή έχουν καταγραφεί και οι διωκτικές αρχές περιμένουν την αφορμή για να τους ασκηθούν διώξεις, όπως έγινε στην περίπτωση των δύο συναγωνιστών μας. Η ίδια η διαδικασία σύλληψης και απαγγελίας κατηγοριών είναι σαθρή (αρχικά παράτυπη δικογραφία για κακούργημα και στην συνέχεια μετατροπή σε πλημμέλημα με βάση έναν νόμο που ποινικοποιεί τις καθημερινές κοινωνικές πράξεις) δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να εκδικηθεί τους δύο αγωνιστές και όλους όσους αντιστέκονται.

Καθημερινά, γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους ασθενείς, δάσκαλοι φτιάχνουν κοινωνικά παντοπωλεία για να βοηθήσουν τις οικογένειες των μαθητών τους και νέοι προστατεύουν με την ζωή τους μετανάστες από τα μαχαίρια τις χρυσής αυγής. Οι κοινωνικές δομές που γκρεμίστηκαν προς χάριν των τραπεζιτών αντικαταστάθηκαν από την αλληλεγγύη των πολιτών και αυτό τείνει να μετατραπεί σε κακούργημα.

Οι μετανάστες και αυτοί που τους συμπαραστέκονται είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής. Ακόμα και η ρατσιστική ΕΕ ομολογεί ότι με την άρση του Δουβλίνου 2 προς την Ελλάδα η κατάσταση στην χώρα μας συνιστά άμεση απειλή της ασφάλειας των μεταναστών. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο συναγωνιστές μας καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο αντιστέκεται στην βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της κρίσης χρέους, της δικτατορίας των πιστωτών.

Δεν μας φοβίζουν, θα νικήσουμε!