Ζωή Κωνσταντοπούλου: εν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο" (22 Ιουλίου 2015)

2015-07-23 00 zoi"Το μήνυμα που επιδιώκεται από πλευράς δανειστών να εκπεμφθεί είναι ότι είναι ανώφελες οι διαδικασίες των πολιτών και των δικηγόρων. Μήνυμα δηλητηριώδες για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το μήνυμα αυτό των δανειστών δεν πρέπει να διαχυθεί. Αμφισβητείται ευθέως η Δημοκρατία στη χώρα μας"

"Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει «Βουλή των Ελλήνων» και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν τα φιρμάνια που θέλουν. Είναι απολύτως συμβολικές οι κινήσεις απαξίωσης της λαϊκής έκφρασης από τους δανειστές.  Οι δανειστές επισπεύδουν τις διαδικασίες για να βάλουν ταφόπλακα στη χώρα"

"Δεν είναι βούληση των βουλευτών που θα ψηφίσουν θετικά. Επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε αυτόν τον κώδικα είναι ο κ. Χαμηλοθώρης, υπεύθυνος για τον 40 /55 του 2012, άκρως μνημονιακό νόμο, αλλά και άλλα άτομα που είναι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών και η επιδίωξη που υπηρετείται για μια ακόμα φορά είναι η παράδοση της περιουσίας των πολιτών στις τράπεζες. Η νομοθέτηση δεν είναι αστείο πράγμα, δεν είναι προσωρινό και δεν είναι πλάκα. Γίνεται νόμος του κράτους με κώδικα ότι το ελληνικό δημόσιο υποχωρεί έναντι των τραπεζών. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω ποτέ αυτό το νομοσχέδιο. Ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα να ψηφίσω διαδικασίες που καθιστούν την βουλή διακοσμητική και θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία"

Δείτε το video όλης της ομιλίας:

{youtube}A68WOa8wLGM{/youtube}