Η ιστορική ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή τη μαύρη Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

2016-07-16 01 zoiΑπόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Καλείται η βουλή σε δυόμιση ώρες, χωρίς συζήτηση, να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους και την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων, ενώ το χρέος είναι μη βιώσιμο. Αν το νομοσχέδιο το έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου, θα απηύθηνα στη βουλή έναν καταγγελτικό λόγο για μία, προς μία τις διατάξεις του. 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εκβιασμός αν περάσει, θα επαναληφθεί. Άλλωστε δεν είμαστε οι μόνοι, πρώτοι ήταν η Κύπρος. 

 Το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι λεγόμενοι εταίροι μας το γνωρίζουν, δεν δικαιούνται να απειλούν τον πρωθυπουργό με ολοκληρωτική καταστροφή. 

 Αυτό συνιστά πραξικόπημα, κατάλυση της δημοκρατίας και επιβολή συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν καταστροφή μέρους ή του συνόλου του λαού. 

Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό. 

Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους γιατί ή δική μας εξουσία πηγάζει από εκείνους. Εμείς δεν διεκδικήσαμε την εξουσία για να την μοιραστούμε και να την ξεκοκκαλίσουμε. Το όχι του λαού, δεν ήταν όχι υπό προϋποθέσεις, ούτε όχι με αστερίσκους. Όποιος πιστεύει ότι το όχι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ, οφείλει να διατυπώσει και πάλι το ερώτημα στον ελληνικό λαό.

​Δείτε το video της ομιλίας​:
{youtube}0N2aT2_kAU4{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=0N2aT2_kAU4