Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στατιστική αλχημεία όσον αφορά το δημόσιο χρέος επιτάσσει:

Να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους και των δημόσιων οικονομικών!

Κοινωνικός έλεγχος τώρα !

Τεράστιο θέμα ηθικής τάξης προκύπτει για την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μετά την αποκάλυψη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, ότι κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ «μαγείρευαν» τα στατιστικά στοιχεία! 

Οι αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά, που ήδη προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, αναφέρουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 οδηγήθηκε στο 15,4% κατόπιν αλχημειών με σκοπό να ληφθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόστηκαν. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (που με τα λόγια του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη είχε αποφασίσει από τον Οκτώβρη του 2009 να μας στείλει στο σφαγείο του ΔΝΤ και της ΕΕ) ήθελε με αυτό τον τρόπο να εμφανίσει ως αναγκαία και επιβεβλημένη την πολιτική των Μνημονίων και γι’ αυτό κατέφυγε σε τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους που στόχο είχαν να παραπλανήσουν το λαό. Η παύση δε στη συνέχεια από τον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Βενιζέλο των 5 από τα 6 μέλη της διοίκησης της υπηρεσίας (με εξαίρεση τον προερχόμενο από το ΔΝΤ επικεφαλής της) παραπέμπει σε ενέργειες ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Η ανάμιξη της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, της Eurostat, στις στατιστικές απάτες επίσης δείχνει ότι η δήθεν ανεξαρτησία της αποτελεί ψέμα!

Κατά συνέπεια το αίτημα της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου να πέσει φως στο δημόσιο χρέος και σε όλα τα δημόσια οικονομικά αποκτά δραματική επικαιρότητα, καθώς αποκαλύπτεται ότι κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ είναι εντελώς αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι για να διαχειριστούν προς όφελος της κοινωνίας τόσο σοβαρές υποθέσεις όπως το δημόσιο χρέος.

Αθήνα 19 Σεπτέμβρη 2011