Κινήσεις σχεδιάζουν μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής 

Διακήρυξη της Συνδιάσκεψης για Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση στην Φρανκφούρτη, 26 Φεβρουαρίου 2012

2012-03-07_european_resistanceΟι 400 συμμετέχοντες στην Συνδιάσκεψη Προετοιμασίας Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης, που έγινε από 24 μέχρι 26 Φεβρουαρίου στην Φρανκφούρτη του Μέιν-Γερμανία, αποφάσισαν να καλέσουν τις 17-19 Μαϊου, “μέρες δράσεων ενάντια στην δικτατορία της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Αντιστεκόμαστε την καταστροφή που επιβάλεται στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, ενάντια στην φτώχεια και την άρνηση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων και την πρακτική κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων της Τρόικα, αποτελούμενης από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι μέρες διαμαρτυρίας στην Φρανκφούρτη ακολουθούν αμέσως μετά την διεθνή δέρα δράσης της 12ης Μαϊου και την επαίτειο από την πρώτη συνέλευση στην Μαδρίτη στις 15 Μαϊου (2011). Έτσι στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Ευρώπης που αντιστέκονται ενάντια στην χρεοκρατία της Τρόικα και στις επιθέσεις στο βιος τους και στο μέλλον τους. Ταυτόχρονα κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στις ΗΠΑ ενάντια στην σύνοδο του G8 στο Σικάγο.

Η επιλογή της Φρανκφούρτης ως τόπου των κινητοποιήσεων προκύπτει από τον ρόλο της πόλης σαν έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των ισχυρών γερμανικών και διεθνών τραπεζών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στις 17 Μαϊου θα καταλάβουμε πάρκα και κεντρικές πλατείες της πόλης για να δημιουργήσουμε χώρους συζητήσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Στις 18 Μαϊου θα μπλοκάρουμε την λειτουργία των τραπεζών στην Φρανκφούρτη και θα βάλουμε τον θυμό μας ενάντια στις πολιτικές της Τρόικα σε δράση. Θα συγκεντρωθούμε για μία μεγάλη μαζική πορεία στις 19 Μαϊου για να δείξουμε την πλατειά βάση των διαμαρτυριών μας. Άνθρωποι από πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου θα ταξιδέψουν στην Φρανκφούρτη για να πάρουν μέρος στις “μέρες διαμαρτυρίας”.

Η επιτυχία τους απαιτεί μία κινητοποίηση που υποστηρίζεται ενεργά από όσο περισσότερους δυνατόν: το κίνημα Occupy, τις πρωτοβουλίες των ανέργων και των συμαχιών για την κρίση, το συνδικαλιστικό κίνημα, την Attac, το οικολογικό κίνημα και αυτό για την ειρήνη, τους μετανάστες, την νεολαία, τις φοιτητικές οργανώσεις, τις αντι-ρατσιστικές, αντιφασιστικές και αριστερές ομάδες, ακτιβιστές από τους διάφορους τοπικούς αγώνες και το κόμμα της Αριστεράς.

Η περίοδος των κινητοποιήσεων περιλαμβάνει και την Πανευρωπαϊκή μέρα δράσης της 31ης Μαρτίου και την διεθνή μέρα της 1ης του Μάη, όπως επίσης και τους αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις στην Γερμανία τις οποίες υποστηρίζουμε.